Щом колата може да се зарежда от вкъщи, може ли и домът да се зарежда от колата?

Компанията на "Audi" и компания за управление и дистрибуция на енергия "Hager Group" си партнираха за използването на модели e-tron (електронен трон) като средство за транспорт и пренос на енергия. Според прогнозите на двете институции, моделите на e-tron могат да отворят енергията, която съхраняват в батериите си, с двустранна система за зареждане (двупосочно зареждане). Според изследователите, напълно зареденият Audi e-tron може да задоволи енергийните нужди на домакинството за 1 седмица.


С увеличаване търсенето на електрически автомобили в световен мащаб, търсенето на съхранение на енергия, особено мобилни и креативни решения, се увеличава. Имайки предвид, че в бъдеще търсенето и предлагането на електрически автомобили ще нараства експоненциално, е необходимо разумно да се използват системите и капацитетите за съхранение на енергия. Предлагайки решения за управление и разпределение на енергия, "Hager Group" стартира проект за адаптиране на електронните тронове от семейството на електрически автомобили на "Audi" към двупосочната система за зареждане.

Мартин Дем- директор на техническия проект и мениджър на двустранни системи за зареждане на Audi AG, обяснява сътрудничеството по следния начин: „Електромобилността сближава автомобилната и енергийната индустрия повече от всякога. Само акумулаторът на Audi e-tron може да задоволи нуждите от електрическа енергия за едноседмично домакинство. В бъдеще смятаме да отворим този потенциал за всички и електрическите автомобили могат да бъдат активна част от веригата за пренос на енергия. Електрическите автомобили могат да бъдат колесни превозни средства за съхранение на енергия ”

Всъщност идеята е доста елементарна: Докато акумулаторът на електрически автомобил може да се зарежда бързо с инсталираната в дома енергийна система, защо да не върнете енергията в акумулатора на колата? В случаите, когато потребителят получава електричество със слънчева енергия, електрическият автомобил може да се използва и като батерия, която съхранява тази енергия. Така при мрачно време без слънчеви лъчи, енергията, съхранявана в колата, може да се ползва от домакинството.

Въпреки това, колкото и елементарна да е идеята, за да се реализира проекта, е нужна съвместна дейност и координация между високо технологичните науки и много други различни технически единици и инфраструктурните системи. Изследователите използват устройство за зареждане на e-tron, което ще се използва в масовото производство в своите проекти в близко бъдеще.

Hibya Haber Ajansı

© Hibya haber ajansı. Tüm hakları saklıdır.